kinderwunsch-2

Načrt zdravljenja neplodnosti

Stopnja 1

zgodovina bolezni, ginekološki pregled,  ultrazvok, kartica menstrualnega ciklusa, meritev BTT (bazalne telesne temperature) takoj po zbujanju, spolni odnosi v najprimernejšem času, po možnosti meritev hormonskih vrednosti.

Stopnja 2

Analiza semena (koncentracija, volumen, gibljivost in morfologija) pri andrologu, ultrazvočno spremljanje cikla (endometrij), meritev vrednosti hormonov, spolni odnosi ob najprimernejšem času.
Z nenormalnim spermiogramom se priporoča, da moški prične z jemanjem PROfertil-a na tej stopnji. V številnih primerih zato stopnja 3, ti. intrauterina inseminacija (IUI), ni potrebna.

Stopnja 3

Z nenormalnim spermiogramom na stopnji 3 in če ima ženska zamašene jajcevode, se paru najpogosteje priporoča oploditev z biomedicinsko pomočjo (OBMP). PROfertil skupaj z OBMP izjemno poveča možnost uspeha. Zato pogosto niso potrebne naslednje stopnje, npr. neposreden vnos semenčice v jajčno celico (ICSI).


Seveda pa se ICSI priporoča pri zelo slabi kakovosti semena (manj kot pet do deset milijonov na mililiter) ali slabi morfologiji (videz, oblika spermija).