Kdo priporoča PROfertil®

 

 

 

riedl-682x1024

prim. doc. dr. Claus Riedl, urolog

Zdravnik predstojnik na urološkem oddelku , Landesklinikum Thermenregion Baden

 

Neizpolnjena želja po otroku postaja pereč problem v naši družbi. Po eni strani do tega prihaja zaradi zmanjševanja kakovosti sperme, ki je najverjetneje posledica škodljivih vplivov okolja in življenjskega stila, kot kaže regionalna študija. Po drugi strani pari, ki trpijo za neizponjeno željo po otroku, ne verjamejo v to. Zato se podvržejo številnim zdravljenjem, da bi končno prišlo do nosečnosti.
Mejnik predstavlja optimizacija oploditev z biomedicinsko pomočjo.  Številni pari pa še vedno upajo na naravno oploditev brez pomoči tehnike.

Trenutne študije potrjujejo, da dodajanje nekaterih hranil lahko poveča kakovost semenčic. V trenutni študiji je prvič potrjena učinkovitost ne le z eno substanco, pač pa kombinacijo osmih pomembnih mikrohranil na različne stopnje spermatogeneze. Rezultati raziskave jasno kažejo, da so se tako količina in kakovost sperme kot tudi gibljivost semenčic ter zmožnost zanositve drastično povečali.

Vnašanje omenjene kombinacije mikrohranil je tako ustrezen pristop moških s slabšo kakovostjo semena, da močno izboljšajo možnosti za izpolnitev želje po otroku.