leinen-hg

PROfertil®–živilo za posebne zdravstvene namene

PROfertil® ni še eno prehransko dopolnilo, pač pa je klasificiran kot “živilo za posebne zdravstvene namene”.Beseda “dietetično” se nanaša na zagotavljanje telesu pomembnih mikrohranil in ne na diete za izgubljanje telesne teže.

 

Uradna definicija je kot sledi: “Dietetično živilo je živilo, ki se razlikuje od živil za normalno prehranjevanje in ki je, glede na posebno sestavo oz. postopek izdelave, namenjeno za zadovoljitev posebnih prehranskih zahtev določene skupine populacije”. To pomeni, da so dietetična živila namenjena osebam s posebnimi prehranskimi potrebami bodisi zaradi bolezni, zdravstvenega stanja ali ostalih posebnih stanj, medtem ko prehranska dopolnila dopolnjujejo normalno prehrano. Pri “moški neplodnosti” so znanstevniki odkrili, da imajo moški, ki trpijo za neplodnostjo, posebne prehranske potrebe in/ali pomanjkanje določenih mikrohranil. Visoko odmerna mikrohranila, kot se nahajajo v PROfertil®-u, je potrebno dodajati pod zdravniškim nadzorom.

 

Razlike med prehranskimi dopolnili:

  • Sestava dietetičnih živil mora temeljiti na trdnih medicinskih in prehranskih principih in podkrepljena s splošno sprejetimi znanstvenimi podatki in publikacijami.
  • Dietetična živila se uporabljajo kot dodatek pri obvladovanju bolezni ali drugih posebnih zdravstvenih stanj.
  • Ne uporabljajo pa se preventivno, zato so potrebni višji odmerki kot pri prehranskih dopolnilih, saj se uporabljajo za nadomeščanje pomanjkanja.
  • Dietetična živila se predpisujejo bolnikom pod zdravnikovim nadzorom.

 

Razlike med zdravili:

  •  Ni aktivne farmakološke učinkovine.
  •  Na voljo brez recepta na priporočilo zdravnika ali farmacevta.