combination

Mikrohranila

Vsak moški potrebuje mikrohranila. Ti vključujejo vitamine, aminokisline, minerale, maščobne kisline in rastlinske sekundarne metabolite različnih vrst. PROfertil® vsebuje, kar potrebujete.

Telo med različnimi fazami spermatogeneze (zorenje semenčic) potrebuje posebne učinkovine. Dokazano je, da imajo določena mikrohranila pozitiven učinek na kakovost sperme. Učinek različnih antioksidantov na moško plodnost je bil potrjen s Cochranovo analizo.

1)
Rezultati številnih študij nakazujejo, da jemanje L-karnitina, L-arginina, cinka in selena lahko poveča količino in gibljivost semenčic. L-karnitin in L-arginin imata pozitiven učinek na gibljivost semenčic, medtem ko cink vpliva na njihovo količino in gibljivost s pospešitvijo tvorbe testosterona.
Kombinacija s selenom vodi do močnega povečanja v gibljivosti semenčic in povečanje deleža normalno oblikovanih semenčic.  Selen in glutation sta potrebna za tvorbo encima, ki predstavlja 50 % mitohondrijske kapsule v osrednjem delu spermatozojev in je odgovoren za gibljivost semenčic.

2)
Antioksidanti vitamin E, glutation in koencim Q10 imajo prav tako pozitiven vpliv na obvladovanje moške neplodnosti. Nevtralizirajo proste radikale, s tem pa posledično ščitijo celice in organske sisteme. Ker so spermatozoji občutljivi na oksidativni stres, lahko antioksidanti kot so vitamin E, glutation in selen pomagajo pri zaščiti med zorenjem v semenčice.

1) Showell G.M., Brown J., Yazdani A., Stankiewicz M.T., Hart R.J. Antioxidants for male subfertility; Cochrane Database of Systematic Reviews 2011, Issue 1.Art. No.: CD007411.DOI: 10.1002/14651858.CD007411.pub2
2) Sinclair S. Male infertility: nutritional and environmental considerations; Altern Med Rev 2000; 5(1):28-38.
3) Sheweita S.A., Tilmisany A.M., Al-Sawaf H. Mechanisms of male infertility: role of antioxidants; Curr Drug Metab 2005; 6: 495-501